Länge se´n sist

Den 29 augusti åkte Barbro och jag till Provence. En underbar resa med härligt sommarväder. Bodde i Grasse som är en trevlig stad en bit uppåt i bergen. 20 km norr om Cannes. Tänk, att från vår balkong på hotellet såg vi över hela nejden ända ner till havet. Fantastiskt, där satt vi bara och njöt efter dagens utflykter.

provence

Vi besökte St Paul de Vence som har världens främsta museum för modern konst, bergsstaden med alla gallerier och affärer.
Naturupplevelser fick vi bl.a i Frankrikes svar på Grand Canyon, Gorges de Verdon. Vi besökte många av de berömda bergsbyarna som med sina butiker, torghandel och utsikter är intressanta besöksmål. Vi tog en tur till St Maxime le Baume och såg den fina basilkan med sin konst, orgel och övrig inredning. På vägen hem därifrån en lantlig lunch och vingårdsbesök med köp.

Golf blev det inte i Provence men desto mer sedan vi kommit hem. Spelade KM för H65. Blev inte bättre än 7:a efter en svag förstarond och knackig avslutning andra dagen.

Lämna ett svar