Bandy-VM

Årets bandy-VM går i Stockholm. Första omgången med 3 matcher och invigning skedde på Zinkensdamm i går lördag. Jag var där med Jespers och Fabians farfar, Krister. Efter viss försening mot utlovade 13.00 började invigningen med inåkning av deltagande länders fanor med nationalhymnerna. Ok med startande Vitryssland (Belarus) men sen sket det sig i ordningen. Någon bestämde att det skulle ske i svensk bokstavsordning någon annan hade matat in hymnerna i engelsk ordning. Flaggspelet på långsidan var helt riktigt uppsatta i fransk språkordning. Förvirringen blev total när så Kanada fick åka in till Estlands nationalsång och Norge till Hollands. Tack och lov så blev det rätt på slutet. Det hade ju varit fullständig skandal om USA skrinnat in till den ryska natinalsången och tvärtom.

Matchen då? En gäspning. Inte kom jag ihåg att det var så mycket rundkörning på egna planhalvan innan de satte fart över mittstrecket. Sverige var dock snabbare till avslut och hade kläm på de fasta situationerna. 14-1 är ju skrämmande. Klasskillnaden är för stor för att det skall vara ett spännande VM. Ryssland, Finland och Sverige är alltför överlägsna sina motståndare. I B-serien kan väl knappast de lagen ha någon chans mot ett svenskt div-2 lag.

Mer spännande är då golftävlingarna med svenskar inblandae i USA och i Qatar. Jesper tappade slag på andra halvan med bunkerbesök och sedan pliktslag. Avslutningen på 17 och 18 var dock magnifik med birdie/eagle. Henrik Stenson kämpar vidare mot en tourseger men det ser ut att vara lite segt. Är det nerver som kommer in?

Lämna ett svar