Utflykt

Less på snön hemma åkte Barbro och jag på en tur söderut. I strålande sol körde vi mot Söderköping och besökte Husby Säteri. Kunde det vara något för höstens golfgäng? Sisådär, men inte mer. Det finns säkert bättre platser även om Husby erbjöd bra, men alltför modernt, boende och sköna omgivningar.

Så småningom kom vi farm till Bottnaryd kyrka. En fin gammal träkyrka där bl.a Johan Printz, guvernör för Nya Sverige ligger begravd. Vi övernattade på vandrarhemmet i Årås dit vi kom och kände oss ensamma. En strömstare hölsade oss välkomna. Nyckeln fnn vi brevlådan och så hade vi hela huset för oss själva. På morgonen hade det kommit 15 cm nysnö och efter att ha packat bilen fick Barbro skjuta på för att vi skuille ta oss upp på stora vägen. Endast ett hjulspår fanns där. Vi var andra bil som körde på dessa nysnöade väger i minst 10 km innan nästa större väg dök upp. Ett vackert vinterlandskap med fantastiska vita vyer. Så småningom kom vi till länsväg 40 mot Göteborg. Ett besök på TUR-mässan gav oss många trevliga restips för framtiden.

Efter besök i Stenungsund for vi vidare mot Mariestad. Likadant här på vandrarhemmet. Nyckeln i brevlådan. Här fanns det dock fler gäster.

En kall morgon. Vi for vidare mot Örebro med en avstickare till Tångeråsa kyrka. Ännu en gammal fin träkyrka. I Örebro vandrade vi runt ett tag innan vi besökte Örebro Slott och fick en guidad tur med många hemska berättelser om fångar och häxor.

Bottnaryds Kyrka Tångeråsa kyrka

Lämna ett svar