Portugal

En hel vecka i Portugal. Vi smet undan den smältande snön och slasket. Lite snö fanns dock kvar när vi kom hem på Skärtorsdagen.

I Portugal bodde vi i Estoril på ett bra ***-hotell nära Casinot. På fredagen spelade vi Estorils något backiga bana. Det var härligt att komma ut på nyklippta fairways och gräsbevuxna greener. En härlig grönska med blommor av alla slag fanns runt banan. Barbro tyckte att mimosan doftade gott när vi vandrade under en skog av mimosaträd.

På lördag hade vi fått starttid på Beloura, en något flackare bana i ett nybyggt villaområde. Jag spelade bra, Barbro följde bara med runt banan. Fredagens backiga bana hade satt sina spår i ryggen.

Söndagen ägnades åt utflykt runt Sintra. Vi besåg kungaslottet Pena, Europas västligaste punkt på fastlandet, Cabo da Roca och Sintra.

Sommarslottet Europas fastlands västligaste utpost

På måndagen for vi med tåget in till Lissabon och där vidare med metron till Oriente och tittade på det marina muséet med alla världens fiskar i jättestora akvarier. Inne i Lissabon strosade vi runt i de gamla vackra kvarteren och tittade in i en del butiker.

Tisdagen spelade vi på Penha Longa. Här var det bara upp och ner från alla utslag. Barbro fick åka bil med Ulf Hagenfeldt som tog hand om oss. Jag fick låna Ulfs motorvagn. Efter spelet for vi ner till Estoril där Ulfs Gunilla mötte. Vi åt på ”ett-hål-i-väggen” där vi fick grillade sardiner och drack ett enkelt rödvin. En passande kombination. Jättegott!

Penha Longa

Onsdag tog vi det lugnt, tränade på Estoril, gick ner till stranden och vandrade barfota i sanden och vattnet. Efter lunch på en strandrestaurang tog vi tåget till Cascais och vandrade runt och shoppade en del. Hem och packade för tidig hemfärd.

Strandrestaurang i Estoril Strandpromenad

En bra site för besök på golfbanor i Estoril är denna

Lämna ett svar