Nobelpriset

Som vanligt tittade vi på årets upplaga av Nobelprisutdelningen. Alltid lika fascinerande. Talen, kläderna, maten och vilka som var där. Själv har jag en förkärlek föe fredsprisutdelningen i Oslo. Årets mottagare, Nuhammad Yunus, var glad och charmerande och hans Nobelföreläsning oerhört intressant.

Något helt annat:

Fick tips om en sökmotor där man kan hitta bortglömda vänner och bekanta samt grannars födelsedatum och fullständiga namn. Efter en del sökningar försökte jag på enb del klasskamrater från min skolgång på Tekniska Gymnasiet i början av 50-talet. Vart tog dom vägen? Per-Erik Schelin som bodde i Duvbo och som jag umgiks en del med bor nu i Hofors. Hasse Sjöwall hittade jag I Simrishamn, Ingvar Åkerblom som jag besökte i Västerås under gymnasietiden bor nu i hyreshus i Uppsala, Inger Lindgren, som redan under gymnasietiden var gift (Astrid Lindgrens brorson) bor omgift i Höllviken och Sten-Göran Löfroth hittade jag i Rissne. Kanske tar jag kontakt med någon av dem. En del har jag förstått gått bort som t.ex. Åke Möller som tog in mig i Timmermansorden. Familjen Möller har vi umgåtts med en hel del med fjällvistelser och barnkalas.

1 svar på ”Nobelpriset

  1. Jag hittade mig själv på din blog. Hasse kommer jag ihåg. Inger också, men hon var väl gift med Astrid Lindgrens son (men jag kan ha fel). Jag har inga papper kvar sen den tiden (försvann successivt i flera flyttningar) utom avgångsbetyget. Har du någon katalog eller liknande som jag skulle kunna få kika i eller eventuellt låna för att kopiera.
    Hälsningar,
    Göran , f.d. Sten-Göran och f.f.d bara Sten

Lämna ett svar