East Midland

Barbro och jag åkte på billighetsresa till mellersta England. Sterling erbjöd i februari ett Alla Hjärtans Dag-pris. Åk två för priset av en. East Midland Airport ligger mellan Derby och Nottingham och bra B&B finns överallt. Vi hittade ett utanför Alfreton. Vi besökte ett antal tjusiga trädgårdar. Först Newstead Abbey med en stor och vacker trädgård med dammar och lundar. I slottet som hade en fin konstsamling hade bl.a Lord Byron bott. Nästa trädgård blev Lea Garden som specialicerat sig på Rhododendron och azaleor. En stor anläggning med ett rikt sortiment. Allt stod ännu ej i blommning men det räckte som det var.
Nästa trädgårdsbesök blev Haddon Hall där vi även besökte slottet med anor från Tudortiden.
Vi besökte även slottet Chatsworth med en imponerande historia. Här bor hertigen och hertiginnan av Derbyshire. Vi köpte där en DVD som beskrivewr delar av slottet och dess trädgård. Här var vi nästan mitt i Sherwoodskogen.
En golfrunda blev det för min del med hyrda klubbor på Ormonde Fields Golf Club. Trevligt bemötande och en fin golfbana.

Lämna ett svar