Vilken vinterolympiad

Sju guld, 2 silver och 5 brons var väl mer än någon svensk kunde drömma om. Tack vare norska misslyckanden blev det ju en del i skidsporterna. Några försmädliga 4:e platser som man kunde önska bättre framgång blev det också.

Tänk att dom kunde greja hockeyguldet! Det satt lite hårt åt till en början men millimetrarna var på svensk sida i finalmatchen.

Så är det det här med vädret. Skall det inte bli vår någon gång? Jag vill ha sol, dagsmeja och snöfritt nu.

Var i lördags på inomhus-SM i fri idrott. Massor av tävlande men det är som jag tyckt länge ett enormt gap mellan topp och bredd. Det är bara ett fåtal i några enstaka grenar som gör resultat som står sig i internationell konkurrens. Det är till och med så att det i topplistorna genom tiderna fortfarande en hel del resultat från 80- och 90-talet som står sig gott. Medioker bredd utan riktiga toppar är vad som gäller svensk friidrott i dag. När toppen är skadad finns ingenting. Christian Olsson, Kajsa, Stefan, är det allt vi har?

Prognosen för vintertourspel flyttar jag nu till 31 mars.

Lämna ett svar