RM 2007

Årets upplaga för H75 gick på Strängnäs. Drygt 70 startande med c;a 10 som hade kapacitet att ta medalj. På inspelningsdagen valde Åke Piehl och jag att hyra golfbil för att spara på krafterna och lättare kunna ta sig runt banan. Ett lätt regn gjorde också att det blev enklare att spela in, eftersom vi slapp att bli blöta hela tiden.

Första speldagen gick jag med en spelare från Trosa och en från Rosenkälla. Eftersom tävlingsledningen missat att seeda startfältet fick jag gå med spelare med högre hcp än normalt. Jag led inte av detta men fick ingen koll på mina närmaste konkurrenter om tätplatserna. När jag kom in efter 18 hål låg jag i klar ledning med mina 77 slag och det var först när sista boll kom in som detta resultat tangerades.

Dag 2 gick jag således i ledarboll med gamla bekanta som Bertl Finmo från Gävle (77 slag) och Göte Täpp från Västerås på 78. I bollen före fanns Stig Johnson, Djursholm, Gilbert Wahlström, Stockholms GK samta Timpa Svenssson från Roslagen, alla kvalificerade att komma i fatt resultaten i ledarbollen. Jag började dåligt med 2 bogeys, puttade inte bra och missade en del inspel. Det lossnade något men med 42 på första 9, två efter Bertil men lika med Göte såg jag medaljerna flyga i väg, Det var nog svårspelat med besvärliga flaggplaceringar eftersom bollen före inte gjorde bättre, förutom Gilbert som tagit in på Bertil. Bortslagen boll på 11:an och socket på nästa hål, par 3, var ingen succé. Slet dock vidare och kunde konstatera att det varit lika illa för många av de andra.

Jag blev till slut 3:a endast passerad av Gilbert. Vilket gjorde att han och jag tog hem lagpriset för Stockholmsdistriket, 5 slag före Gästrikland/Hälsingland.

Bilder kommer.

Lämna ett svar