… och golfen

Även februari och mars ägnades åt vintertouren. I slutspelet försvann jag i den inledande ronden så det blev inte mer där. Nu är det sommartour varje torsdag och där gjorde jag en rivstart med 5 birdies och tog ledningen. Den har jag behållit och har nu 10 birdies och en eagle (hål 4) registrerade. Totalt har jag nog gjort drygt 20 birdies men sedan Per-Erik slutade med birdieligan har jag ingen koll.

Vinterträningen i Spångahallen tog väl slut med det vackra vårvädret liksom styrketräningen på Friskis o Svettis. Det blev golfträning i stället och gympa med golfgubbarna.

Golfgympan hade sin avslutning på Nynäshamn. Det var en bra uppstart på säsongen.

Spelde med Svensk Seniorgolf på Chalmers 15 maj. Det blev inget bra resultat men inledning till nya kontakter och en chans att vara med om att starta en sektion i östra Sverige.

Vårt seriespel har kommit igång. Jag är lagledare för H75 men spelar även med i H65 lag 2. För 75:ornas del ligger vi på 5:e plats medan 65 lag 2 får kämpa i bottenstriden och försöka undvika nedflyttning, vilket skulle betyda att vi byter plats med lag 3 i division 4, som där ligger på 2:a plats. Nästa omgång är H65 på Lindö 20 augusti och H75 på Ingarö dagen efter.

Med Åke Piehl deltar jag i First Open ett arrangemang med match där bästboll gäller. Vi förlorade första omgången men fick en chans i förlorarpoolen där vi vann första matchen men sedan åkte ut i nästa. Då kunde inte Åke spela så jag kallade in Gert som reserv.

Med Gert Delvert spelar jag Golfkortet Cup. Vi fick stå över omgång 1 och vann sedan vår match i omgång 2 och går direkt till omgång 4 som vi kommer att spela någon gång i Augusti. Här gäller bäst/sämst så bägge behöver ha lite flyt för att kunna var säkra på seger.

En omgång på Seniortouren H65 har jag varit med om. Den gick på Säter strax före midsommar. En placering mitt i fältet gav ranking på Golfdata men inte på Seniortouren. Jag var mer än 14 slag efter snittresultatet från de 5 bästa.

Barbro och jag har hunnit med en del träningsrundor, förutom de i Danmark så har det varit på hemmabanan, både 9-hålaren och stora banan som ännu inte har alla greener i gång på grund av ombyggnaden. Vi äkte också till Strängnäs så att jag kunde känna på RM-banan.

Lämna ett svar