Bridgegolf

Klubbens bridgesäsong startade med en trevlig golftävling. Vi spelade ett varv på Viksjös 9-hålsbana som poängbogey med 3 extra slag över slope för 9 hål. Det intressanta var nu att varje startande skulle ”dubbla” ett hål på varje spelare mot det resultat den tävlande ställt upp i förhand. Jag själv som får 3 slag på slopen hade nu prickat in en score på 6 över par. Klarade jag att få 2 poäng eller mer på ett dubblat hål fick jag en poäng extra och om jag inte klarade hålet fick jag ge bort 1 poäng till dubblaren.
Vi var 13 som ställde upp och vann gjorde Carina Paulvong som dels gick på 20 poäng dvs ett över sin hcp, dessutom var det ingen som dubblade hennes enda missade hål 2:an där hon fick 0 poäng. Hon begåvades därför med 12 pluspoäng. Utöver detta gissade hon mer rätt än fel på sina dubblingar. 8 gick in och 4 missade hon. Det blev således ytterligare 4 pluspoäng till slutresultatet 36. Tvåa blev Sten Haglund på 28 (21+3+4) Tredje plats delades av Janne Ljuhs och Lasse Nilsson på 25. Själv blev jag 5:a på 19 (19+6-6). Att det kan gå riktigt illa fick Bernt Åström erfara. Bara 11 poäng på rundan, tappade 10 poäng på dubblingar på hålen 1, 3 och 4, försvarade bara 2 och missade 2 poäng på egna dubblingar vilket gav resultatet (11-8-2) dvs 1 poäng.
I bridgen efteråt vann Lasse N och jag tillsammans med Janne och Britt Ljuhs.
En trevlig golf- och bridgedag var till ända.
Har vi skapat en tradition nu?
Jag kunde glädja mig åt 2 birdies den här dagen på hålen 4 och 6 vilka vanligtvis inte är helt lätta.

Lämna ett svar