Klassträff 59 år

Avgångsklassen från realskolan i Solna 1949 samlades hemma hos Sture Petersson på Stallarholmen den vackra fredagen 19 september. Några av oss tog tåget från Centralen till Läggesta där Sture mötte tillsammans med Gurra Karlsson som tagit sig dit från Visby. Med på tågfärden var Else-Marie, Gunvor, Bosse Forssell, Ola Lagerkvist, Ingemar Reiding och jag. Jag hade gjort ett frågeformulär med frågor om Solna och Mariefred som jag testade de andra på.
Väl framme hos Sture efter en avstickare till Åsa gravfält med skeppsättning bjöd hustru Lena och han på en underbar buffé med filéprovning av älg, hjort och vildsvin, alla djur nedlagda av jägaren Sture. En underbar kantarellsoppa, givitvis plockade i närheten ovh en nässelsoppa inledde måltiden. Förutom en del annat smått och gott som hemmagravad och rökt lax avslutades det hela med en nygjord rabarberpaj. På plats när vi kom fram till Sture hade redan Lennart Polbring anlänt med färdtjänst hela vägen från Tyresö med rullstol och allt.
Vilken härlig dag det blev!
På hemresan var tåget försenat då de kört på en älg, men kunde fortsätta tack vare att den träffats med sidan av tåget och inte frontalkrockat.

Lämna ett svar